دسترسی سریع

انواع تیرآهن

انواع تیرآهن

تیرآهن یکی از پر کاربرد ترین مقاطع فولادی است که امروزه در شرکت های مختلف تولید و روانه بازار آهن آلات می شود. این محصول در ابعاد مختلف و ویژگی های ظاهری و ساختاری متفاوت تولید می شود که قیمت های متفاوتی دارند. بنابراین شما باید با توجه به نیاز خود و مبلغی که در نظر دارید هزینه کنید، بهترین نوع تیرآهن را انتخاب کنید. همچنین در نظر داشته باشید که اغلب تیرآهن‌های تولیدی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، تضمین کننده پایداری و استحکام ساختمان است. به همین علت هنگام انتخاب و خرید باید اطلاعات کافی راجع به آن‌ها داشته باشید.

انواع مختلف تیرآهن‌ بر اساس نقشی که در ساختمان سازی دارند:

استفاده از تیر آهن به عنوان تیر اصلی

این نوع از تیرآهن‌ها اغلب اوقات برای انتقال بار و وزن از سمت تیرهایی که فرعی هستند به سمت ستون‌های ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع تیرآهن

کاربرد تیر آهن برای تیرهای فرعی ساختمان

تیرهای فرعی، تیرهای افقی هستند که از تمامی جهت‌ها به تیرهای اصلی ساختمان وصل شده‌اند. مهم‌ترین کاربرد این تیرها انتقال بار و حفظ تعادل ساختمان می‌باشد. لازم به ذکر است که این تیرها به هیچ عنوان به صورت مستقیم به ستون‌های ساختمان متصل نشده‌اند بلکه با استفاده از رابط‌ها و تجهیزاتی از این قبیل متصل شده‌اند.

استفاده از تیر آهن برای تولید تیرهای کلاف

مهم ترین ویژگی که سبب تمایز این نوع از تیرآهن‌ها نسبت به دیگر تیرآهن‌ها شده است، انتقال بار به صورت عرضی است. همچنین این نوع از تیر آهن‌ها به صورت تیرهای عرضی که در سقف و خرپای ستون‌‌های ساختمان قرار دارند، وصل می‌باشد.

استانداردهایی که برای ساخت تیرآهن ها وجود دارد:

شرکت‌های تولید کننده تیر آهن از سه استاندارد پیروی می‌کنند.

انواع تیرآهن

استاندارد اول: استاندارد  IPE

این استاندارد یک از رایج ترین استانداردهایی است که برای تولید تیرآهن در بیشتر کشورهای اروپایی و کشور ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. تیرآهن‌های تولیدی تحت استاندارد IPE دارای بال‌هایی یکسان از نظر ضخامت هستند و تا ارتفاع 600 میلی‌متری نیز تولید می‌شوند. همچنین بال‌های این نوع از تیرآهن به صورت L می‌باشند.

استاندارد دوم: استاندارد  INP

این استاندارد برای تیرآهن‌های وارداتی هستند که در کشور چین یا کشور روسیه تولید می‌شوند. برخلاف استاندارد اول بال‌های تیر آهن‌های تولیدی با این استاندارد دارای شیب است.

استاندارد سوم: استاندارد  IPB

تیرآهن‌های تولیدی با عنوان IPB دارای بال‌هایی پهن‌تر نسبت به سایر تیرآهن‌ها هستند و طول بال‌های آن افزایش چشمگیری داشته است. همچنین بهتر است بدانید که به استاندارد IPB به اصطلاح، استاندارد بال پهن نیز میگوییم.

انواع تیرآهن

هنگام خرید تیرآهن علاوه بر آگاهی از انواع تیرآهن باید به نکاتی توجه کنید که در ادامه مطلب به بررسی آن‌ها می پردازیم.

  • شکل تیرآهن

شکل تیر آهن و نوع آن اولین و مهم‌ترین نکته ای است که باید به آن بپردازید. قبل از خرید تیرآهن نیز باید مدت زمانی را صرف انتخاب شکل مناسب تیرآهن کنید تا در پروژه خود دچار هیچ گونه مشکلی نشوید.

  • توجه به تعداد شاخه هایی از تیر آهن که احتیاج دارید.

در بازار امروز اغلب مقاطع فولادی بر اساس وزن خود قیمت گذاری و فروخته می‌شوند اما تیرآهن از آن دسته مقاطعی است که بر اساس تعداد شاخه خریداری می‌شود و وزن هیچ اهمیتی در نحوه خرید و فروش آن ندارد. البته توجه داشته باشید که هنگام خرید باید سبک یا سنگین بودن تیرآهن را نیز در نظر بگیرید و از فروشنده بخواهید برایتان تفاوت و کاربرد آن‌ها را شرح دهد.

در برخی از شرکت‌های تولیدکننده تیر آهن، این مقاطع به صورت بندیل نیز به فروش می‌رسند. در حقیقت هر بندیل متشکل از چند شاخه تیرآهن است. همچنن تعداد شاخه‌های تیر آهن موجود در هر بندیل هر شرکت با شرکت دیگر متفاوت است. شما باید به این تعداد نیز توجه داشته باشید تا ببینید موضوع مورد نظر شما را حل می‌کند یا نه.

انواع تیرآهن

  • توجه به رنگ

از دیگر نکات تاثیر گذار هنگام خرید تیرآهن، رنگ تیرآهن است. رنگ تمامی تیرآهن ها که در شرکت‌های مختلف تولید می‌شود، در حالت طبیعی طوسی پررنگ است که در مجاورت با رطوبت موجود در هوا طی واکنش‌های شیمیایی این رنگ به دلیل زنگ زدگی مایل به رنگ زرد می‌شود. درست است که خوردگی و زنگ زدن آهن امری پایان ناپذیر است. اما نحوه نگهداری از شاخه‌های تیرآهن و محل نگهداری در مدت زمان این واکنش تاثیرگذار است. استفاده از تیرآهن‌های زرد برای ساختمان‌سازی و فرآیندهای این چنینی بلامانع است. البته اگر این خوردگی و زنگ‌زدگی تا عمق تیر آهن نفوذ کرده باشد، نباید به هیچ عنوان از آن استفاده کنید. زیرا دیگر پایداری و استحکام قبل را ندارد و باعث به وجود آمدن اتفاقات ناگواری می‌شود.

  • بررسی شناسنامه کنترل کیفی تیرآهن

بررسی شناسنامه کنترل کیفی‌ای که برای انواع تیرآهن وجود دارد یکی از بهترین روش‌ها برای انتخاب کردن بهترین نوع تیرآهن است. در شناسنامه کنترل کیفی هر تیر آهن مشخصاتی اعم از شرکت تولید کننده تیرآهن، مشخصات فنی، ترکیبات شیمیایی و درصد مواد تشکیل دهنده تیرآهن، استحکام و پایداری تیرآهن، مقدار تسلیم یا به طور کلی تمامی خواص مکانیکی ذکر شده است.

انواع تیرآهن

  • نحوه انتقال و ارسال تیر آهن خریداری شده اهمیت دارد

تاثیرگذار ترین نکته در قیمت تیرآهن خریداری شده پس از نوع آن، چگونگی انتقال و ارسال آن به محل مورد نیاز شما است. به دلیل اینکه ماشین آلاتی که برای انتقال مورد استفاده قرار می‌گیرند با توجه به وزن تیرآهن و مسافتی که قرار است طی کنند، هزینه دریافت می‌کنند. قبل از خریداری کردن هر گونه مقاطع فولادی بهتر است در مورد روش‌های مختلفی که برای بارگیری، ارسال و تخلیه بار وجود دارد با شرکت‌های متفاوتی صبحت کنید. هنگام تحویل تیرآهن از کارخانه باید برگه ترخیص تهیه کنید. تا بتوانید محصول خریداری شده را به محل پروژه منتقل کنید. برگه ترخیص برگه‌ای است که در آن وزن اولیه تیرآهن، تعداد بندیل‌های آن و ساعت خروج بار از کارخانه ذکر می‌شود.

انواع تیرآهن

انواع تیرآهن

مناسب ترین قیمت تیرآهن با کاوه استیل

خرید تیرآهن‌های مورد نیاز با به همراه داشتن اطلاعات کافی و مناسب سبب کاهش یافتن هزینه‌‌های مصرفی پروژه می‌شود. کاوه استیل یکی از معتبرترین سایت‌های فروش ورق های سیاه و انواع تیرآهن‌ها می باشد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت “کاوه استیل” و مقایسه قیمت‌ها، بهترین قیمت را انتخاب و خرید خود را قطعی نمایید. عوامل مهمی چون میزان عرضه و تقاضای بازار، نرخ ارز و دلار، نوسانات بازارهای جهانی یا داخلی، میزان تورم‌ها و عوامل ظاهری مثل سایز، کیفیت، فرایند تولید و کاربرد در تعیین قیمت روز تیرآهن‌ها نقش دارند.

کاوه استیل طی چندین دهه فعالیت در زمینه فروش قطعات فولادی، به یکی از بزرگ‌ترین فروشندگان و همچنین صادرکنندگان در ایران تبدیل شده است. که برای شما عزیزان امکان خرید اقساطی و با شرایط را فراهم نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *