دسترسی سریع

بررسی کاربرد تیرآهن

همه چیز در مورد کاربرد تیرآهن

تیرآهن همان پروفیلی است که در واقع وظیفه اصلی آن تحمل تنش های به وجود آمده از نیروی برشی و لنگر خمشی است. بیشترین کاربرد تیرآهن در صنعت ساختمان سازی است که برای تولید این محصول هم از فرآیند نورد گرم استفاده می شود. گروه های متنوعی برای این محصول بر اساس نسبت بال و عرض ها وجود دارد. این پروفیل با سطح مقطعی معمولاً به شکل های l و H است که هر کدام از آنها توسط آلیاژهای مختلف تولید می‌شوند. همانطور که گفتید عمده کاربرد تیرآهن درساخت و سازهای ساختمانی است به طوری که ساختمانهای اسکلت فلزی بدون آنها وجود نخواهند داشت که وظیفه اصلی آنها تحمل و انتقال بار وارد شده بر آن ها بر ساختمان است . حتی در طراحی ستون ها و … هم از این نوع پروفیل استفاده می شود. به طور کلی باید بدانید که این پروفیل از دو بخش بال و جان تشکیل شده است. نکته قابل توجه این است که به بخش اصلی و میانی تیرآهن جان و به لبه ها و کناره های آن هم با آن گفته می‌شود. به طور کلی در صنعت ساختمان سازی استفاده‌های بسیار گسترده ای از تیرآهن می‌شود، به همین علت هم قیمت‌تیرآهن یکی از عوامل مهم تعیین کننده در قیمت ساختمان ها است. پس حتما شما هم شنیده اید زمانی که تیرآهن گران می شود، قیمت خانه ها هم به همان نسبت بالا می رود. در واقع باید بدانید که بدون وجود تیرآهن می توان سازه های محکم با امنیت بالا را به وجود آورد.در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد کاربرد تیرآهن در صنعت ساختمان سازی به شما بدهیم.

 

کاربرد تیرآهن در صنعت

 آشنایی با مزایای استفاده از تیرآهن

  • زمانی که کار سازه‌ها به پایان رسید باز هم امکان توسعه آنها وجود دارد و هیچ گونه محدودیتی از این بابت به وجود نخواهد آمد.

2)  امکان اتصال چندین قطعه به یکدیگر با استفاده از پیراهن وجود دارد.

3)  این قطعات به حالت از پیش ساخته شده در کارخانه ها وجود دارند و از این لحاظ، کار بسیار راحت و آسان شده است.

4) سرعت عمل یکی از فاکتورهایی است که در ساخت و ساز ها بسیار اهمیت دارد تا کارها خیلی سریع انجام شود. یکی از مزیت های استفاده از تیرآهن این است که با سرعت خیلی بالایی کارها پیش می رود و به راحتی در زمان صرفه جویی می شود.

5)  در ارتفاعات بسیار زیاد هم می توان از تیرآهن استفاده کرد در نتیجه در ساخت و ساز سازه هایی که ارتفاع بسیار زیادی دارند هم قابل استفاده است.

 

 

   معایب استفاده از تیرآهن

1)  معمولاً قطعات فلزی که در ساختمان ها به کار برده می شوند در برابر شرایط جوی دچار خوردگی می‌شود در نتیجه در طول زمان ابعاد قطعات بنزین کاهش پیدا می کند و به همین دلیل نیاز است تا برای محافظت از ساختمان آنها هزینه های بیشتری صورت بگیرد.

2)  تمایل به کمانش در قطعات فلزی وجود دارد که این موضوع یک نوع نقطه ضعف در آن ها است. 3)  معمولاً برای اتصال قطعات فلزی از پرچ و پیچ استفاده می شود اما در کشور ما این کار به واسطه جوش دادن صورت می گیرد. در همین راستا گاهی عدم مهارت جوشکاران باعث می شود تا کنترل کافی برای این مسائل وجود نداشته باشد و در نهایت هم مشکلاتی به وجود بیاید.

به طور کلی باید بدانید که تیرآهن هم مانند هر نوع محصول دیگری دارای مزایا و معایبی است. کاربرد تیرآهن در صنایع مختلف، برای تحمل بار است. کیفیت تولید محصولات بسیار اهمیت دارد به همین دلیل بهتر است آنها از سایت ها و مراکز کاملا معتبر و با سابقه فروش بالا تهیه کنید.

 

 

بررسی انواع تیرآهن

در ادامه این مقاله می خواهیم به بررسی انواع تیرآهن بپردازیم. تیرآهن ها معمولاً بر اساس خصوصیات مکانیکی و شکل ظاهری کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف دارند. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی از این قبیل به دست آورید.

  • تیرآهن lPE

این نوع تیرآهن عنوان تیرآهن معمولی شناخته می شود از لحاظ شکل ظاهری هم کاملا شبیه l  انگلیسی است تیرآهن بر اساس استانداردهای اروپا تولید می‌شود به طوری که بال آن ضخامت ثابتی دارد. بدین معنی که ضخامت بالای ابتدایی و انتهایی این رو تیرآهن کاملاً یکسان است. معمولاً سازه هایی که در کشور ایران ساخته می‌شوند و به واسطه مهندسان ایرانی طراحی می شوند. بر اساس همین نوع استانداردها هستند و همین موضوع باعث می‌شود تا این نوع در بین مشتریان محبوبیت بیشتری پیدا کند.

  • تیرآهن lNP

این نوع تیر آهن هم مانند تیرآهن lPE  شبیه به شکل l است. این نوع تیرآهن را هم بر اساس استانداردهای کشورهای روسیه و چین تولید می‌شود حتما برای شما هم سوال است که چه تفاوت های بین این نوع تیرآهن با تیرآهن lPE وجود دارد؟ در واقع باید بدانید که که تفاوت اصلی این دو تیرآهن تنها در ضخامت بالا آنها است. توجه داشته باشید که رقابت بار در تیرآهن lNP با گرفتن از جان کاهش پیدا میکند. این دو تیرآهن که برای شما توضیح داده‌ایم هم در داخل کشور تولید می شوند و هم به صورت وارداتی در بازار آهن وجود دارند. به طور کلی باید بدانید که دو تیرآهن lPE و lNP شباهت های بسیار زیادی به یکدیگر هستند. در ساخت و ساز معمولاً مشکلات زیادی پیش آمده است که بعد از ساخت سازه ها متوجه شدند که تیرآهن مورد استفاده کاملاً اشتباه است به همین علت شما توصیه می شود که در تشخیص نوع تیرآهن دقت کافی را داشته باشید تا مشکلی به وجود نیاید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد تیرآهن بال پهن و یا هاش به شما بدهیم.

 

  • تیرآهن بال پهن و یا هاش ( lPE)

تیرآهن بال پهن و یا هاش هم یکی دیگر از زیرشاخه‌های تیرآهن به حساب می‌آید. توجه داشته باشید که تیرآهن هاش به حالت سبک، سنگین و فوق سنگین وجود دارد. زمانی که بال تیرآهن باجان آن برابر باشد به آن تیرآهن بال پهن و یا هاش گفته می شود. هر کدام از تیرآهن های بالا هم با نماد اختصاری خاصی نشان داده می شوند که در ادامه بررسی آنها می پردازیم.

تیرآهن سنگین HEB

تیرآهن بال پهن سبک HEA

تیرآهن سنگین TPB

نکته قابل توجه این است که تیرآهن بال پهن سنگین ضخامت بیشتری نسبت به تیرآهن بال پهن سبک دارد در نتیجه وزن این دو را هم در سایزهای مختلف کاملاً متفاوت است. در واقع باید بدانید که علامت اختصاری V به معنی تیر سنگین و علامت اختصاری L معنی تیر سبک است. زمانی که گفته می شود lPBV به معنی تیرآهن سنگین است.

 

 

همه چیز در مورد کاربرد تیرآهن لانه زنبوری

معرفی تیرهای لانه زنبوری پس از انجام عملیات برشکاری و جوشکاری به طور مجدد تیر های لانه زنبوری با نقشه های سازه ای کامل شده و پروفیل لانه زنبوری ساخته می شوند. در واقع ساختار شش ضلعی در پروفیل‌های لانه زنبوری وجود دارد. در تیرهای لانه زنبوری هم تیرها در طول خود حفره‌های توخالی شش ضلعی دارند که به همین علت به تیرهای لانه زنبوری نامگذاری شده اند. حتما برای شما هم سوال است که چرا از تیرهای لانه زنبوری استفاده می شود؟ در واقع باید بدانید که این تیرها به علت افزایش توان خمشی تیر و البته با وزن کمتر در مقایسه با یک توده نور به وجود آمده اند. امکان تغییر ارتفاع پروفیل ۱۸ هم در این تیرهای لانه زنبوری وجود دارد و می توان آنها را تا ارتفاع ۲۷ سانتیمتر هم افزایش داد. زمانی که تیرآهن های معمولی به تیرآهن های لانه زنبوری تبدیل می شوند، مقاومت خمشی آنها افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه فعالیت های ارتفاع و مقطع قدرتمند تر می شوند. البته باید توجه داشته باشید که در این حالت به هیچ عنوان وزن آنها افزایش پیدا نمی کند و این یک نکته مثبت به حساب می آید. اگر بخواهیم در مورد کاربرد تیرآهن  لانه زنبوری صحبت کنیم باید بگوییم که کاملا مقرون به صرفه است و این موضوع برای کارفرمایان در انجام پروژه های عمرانی اهمیت دارد. از دیگر مزیت های تیرآهن لانه زنبوری در پروژه ها این است که در جان تیرآهن حفره‌های ایجاد می‌کند که برای عبور دادن لوله های تاسیسات برقی اهمیت دارد و این موضوع مزیت بسیار بزرگ در هنگام لوله کشی تاسیسات است. باید به موارد فنی بسیار اهمیت داده شود و در صورتی که ارزشی به این موارد داده نشود خطر از بین رفتن تیر در زیر بارهای وارد شده به وجود می آید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد کاربرد تیرآهن به شما بدهیم.

 

 

 کاربرد تیر آهن در صنایع مختلف

استفاده در ستون ها

تیرک های میانی و فرعی

ساخت خرپا

تیرهای باریک کرومیت

اسکلت سازه فولادی

تیرهای کلاف

تیرهای اصلی

استفاده در کف ستون ها

 

 

  بررسی تفاوت بین تیر و تیرچه

به طور کلی باید بدانید که در ساختار معمولاً تیرها بر اساس کاربرد و نوع بار آنها تقسیم بندی می شوند. برای مثال تیرآهن به حالت شاه تیر که به حالت افقی قرار می گیرد که تکیه گاه اصلی است که بارهای وارده از جانب تیرچه‌ها را به ستون ها انتقال می دهد. اما تیرچه معمولاً از مدل اصلی خود کوچک تر و سبک تر به نظر می رسد و به شاه تیر اتصال پیدا می کند و به هیچ عنوان ارتباط مستقیم با ستون ها ندارد.  نکته قابل توجه این است که تیر و تیرچه با تمام تفاوت هایی که دارند و وظیفه اصلی آنها مقاومت در برابر نیروی خمشی است.

 

 

چگونگی ساخت تیرآهن

نورد گرم یکی از روش هایی است که می توان انواع پروفیل ها را به واسطه آن تولید کرد و هیچ گونه محدودیتی برای تولید آنها وجود ندارد. برای انجام این روش ابتدا باید کوره ها را درمانی ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد افزایش دهند و سپس فلزات آنها را در شکل ها و قطعات گوناگون قالب‌گیری کنند و به این شیوه پروفیل مورد نظر تولید می شود. توجه داشته باشید که نحوه ساخت تیر آهن هم دقیقا به همین شکل است و بعد از انجام تمامی مراحل برش زده می شوند و بسته بندی های مورد نیاز صورت می‌گیرد و آماده ارسال می‌شوند.

 

 

 استانداردهای مورد استفاده در تیرآهن ها

معمولا دو استاندارد ایرانی اروپایی یعنی lPE و استاندارد چینی روسی یعنی lNP در کارخانه‌های ساخت و تولید تیرآهن استفاده می‌شود. تیرآهن هایی که با استانداردlPE در ساختمان ها طراحی و ساخته می‌شوند ضخامت بال در ابتدا و انتهای آنها کاملاً برابر با یکدیگر برابر است.  تیرآهن هایی که با استاندارد چین روسیه و یا همان lNP ساخته می شوند اگر به انتهای آن توجه داشته باشید متوجه می شوید که یک شیب ملایمی ضخامت بال آنها را کاهش داده است. در حال حاضر هم هر دوی این نوع تیرهای آهن وارداتی با هر دو نوع استاندارد در بازار قابل عرضه هستند. البته مصرف کنندگانی که دارای تجربه بالایی نیستند ممکن است در تشخیص بین این دو استاندارد دچار مشکل شوند. تیرآهن های IPE وارداتی عرضه شده در بازار معمولا از کشورهای لهستان اسپانیا و آلمان هستند. البته تیرآهن IPE کشورهای چین و روسیه هم در بازار ایران عرضه می شود. گاهی پیش می آید که مصرف کننده در هنگام ساخت سازه طبقات متوجه می‌شود که تیرآهنی که خریداری کرده است مطابق با نیاز او نبوده است و همین موضوع باعث می‌شود تا هزینه‌های بیشتری را متحمل شود.

 

 

خرید تیرآهن از سایت کاوه استیل

همانطور که برای شما توضیح داده ایم برای خرید تیرآهن حتماً باید اطلاعاتی در مورد کاربرد تیرآهن در صنایع داشته باشید تا بتوانید تیرآهن مورد نیاز خود را مطابق با کار مورد نظر را خریداری کنید. حتماً باید تیرآهن با از سایت ها و مراکز معتبر تهیه کنید. سایت کاوه استیل یکی از آن دسته از مجموعه هایی است که دارایتیم پشتیبانی بسیار قوی هست و در همین راستا شما می توانید قبل از خرید تیرآهن با تیم پشتیبانی مجموعه ارتباط برقرار کنید و در بین انواع تیرآهن ها، مناسب ترین تیرآهن را متناسب با شغل خود خریداری کنید. حتی پس از خرید تیرآهن در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید با تیم پشتیبانی مجموعه کاوه زیر ارتباط برقرار کنید.  قیمت تیرآهن بسته به قیمت ارز و دلار دارای نوسان است. شما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت دقیق روزانه تیرآهن می‌توانید به سایت کاوه استیل مراجعه کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوب و مفید در مورد کاربرد تیر آهن در صنایع مختلف به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *