دسترسی سریع

ویژگی محصولات فولادی

 محصولات فولادی و ورق گالوانیزه چیست؟ 

فولاد و آهن در برابر اکسید شدن و یا همان زنگ زدگی بسیار آسیب پذیر هستند. همان طور که می دانید فولاد و آهن در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند و موضوع زنگ زدگی آنها هم می تواند یک چالش برای متخصصین عرضه آهن آلات باشد. در این راستا راهکارها و شیوه های بسیار مختلفی را برای جلوگیری از اکسید شدن این محصولات فولادی در نظر گرفته شده است. یکی از همین راه و روش ها گالوانیزاسیون این نوع محصولات است. از جمله ورق های پرکاربرد در صنایع مختلف هم می توان به ورق گالوانیزه اشاره کرد. در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی درمورد گالوانیزاسیون ورق های فولادی و کاربردهای آنها به طور ویژه برای شما توضیح دهیم. در ادامه می خواهیم بدانیم که ورق های گالوانیزه چه نوع ورق هایی هستند و در چه صنایعی کاربرد دارند؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و کامل و مفیدی در مورد ورق گالوانیزه و محصولات فولادی به دست آورید.

    آشنایی با ورق گالوانیزه

محصولات فولادی اعم از ورق گالوانیزه چیست؟ 

به زبان ساده تر به ورق فولادی که با فلز روی پوشیده شده باشد، ورق گالوانیزه گفته می شود. این روزها استفاده از محصولات فولادی مقاوم در برابر خوردگی مانند ورق گالوانیزه بسیار زیاد شده است، زیرا افراد پی به اهمیت و ارزش ورق گالوانیزه برده‌اند. به طور کلی باید بدانید که ورق های فولادی با دو روش نورد گرم و سرد تولید و روانه بازار می شوند. در این بین ورق هایی که به روش نورد گرم تولید می شوند در طی یک فرآیند خاص، گالوانیزه می شوند. بدین معنی که زمانی که هدف تولید ورق گالوانیزه است، یک لایه کاملاً نازک از جنس فلز روی بر سطح خارجی این ورق کشیده می شود. حتما برای شما هم سوال است که چرا باید این لایه نازک بر روی ورق گالوانیزه کشیده شود؟ در واقع هدف از انجام این کار گالوانیزاسیون و یا افزایش مقاومت ورق های فولادی در برابر زنگ زدگی و آسیب های احتمالی است. روش های بسیار متفاوتی برای گالوانیزاسیون ورق های فولادی وجود دارد که در ادامه توضیحات بیشتری به شما خواهیم داد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع و مفیدی در مورد ویژگی های منحصربه‌فرد و اساسی ورق گالوانیزه به شما بدهیم.

 

 

 5 ویژگی اصلی محصولات فولادی ( ورق گالوانیزه ) 

  • هزینه نگهداری و تعمیر ورق های گالوانیزه نسبت به دیگر ورق ها بسیار کمتر است.
  • هزینه تولید ورق گالوانیزه نسبت به دیگر ورق ها که مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارند کمتر است.
  • عملیات جوشکاری برای این نوع ورق ها بسیار راحت و آسان است.
  • ورق گالوانیزه نیاز به فرم دهی و شکل دهی دارد که حتی بعضی از این نوع ورق ها با توجه به نظر مشتری انعطاف پذیری بیشتری می گیرند. فرم دهی این نوع ورق ها بسیار راحت تر انجام می شود.
  • ویژگی ظاهری ورق های گالوانیزه براق و با کیفیت است.

به طور کلی باید بدانید که از جمله پرکاربردترین و مهم ترین ورق های فولادی در صنعت، ورق گالوانیزه است که ویژگی مقاومت در برابر خوردگی و آسیب دیدگی آن ها بیش از هر چیز اهمیت دارد. زمانی که عملیات گالوانیزه بر روی این ورق ها انجام می شود عمر ورق های فولادی حتی بیشتر از ۵۰ سال هم افزایش پیدا می‌کند. جالب است بدانید که بازرسی و معاینه فنی ورق های گالوانیزه هم نسبت به دیگر و ورق ها بسیار ساده‌تر انجام می شود همین موضوع باعث می‌شود تا اعتبار فنی و حرفه‌ای گالوانیزه نسبت به دیگر ورق های فولادی بالاتر رود.

 

 

بررسی ابعاد ورق گالوانیزه   

کارخانه هایی که ورق های فلزی را تولید می کنند، ابعاد و مشخصات ظاهری دقیقی در ارتباط با محصولات فولادی خود منتشر می کنند. توجه داشته باشید که انتشار دقیق این ابعاد از جهات بسیار مختلفی حائز اهمیت است. در واقع خریدار ورق های گالوانیزه حتماً باید از ابعاد دقیق این نوع ورق ها اطلاع داشته باشد در این صورت بتواند با حساسیت و دقت بسیار بیشتری محصول مورد نظر خود را پیدا کند که در نهایت بهترین استفاده را از آن داشته باشد. نکته قابل توجه دیگر این است که آگاهی از ابعاد دقیق و مشخصات ورق گالوانیزه برای مهندسان ساختمانی و معماران هم بسیار اهمیت دارد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد کاربرد ورق های گالوانیزه به شما بدهیم.

 

 

کاربرد ورق گالوانیزه در صنایع مختلف

همان طور که در قسمت بالاتر هم برای شما توضیح داده ایم، ورق گالوانیزه از آن دسته از محصولات فولادی به حساب می‌آید که مقاومت بسیار خوبی در برابر زنگ زدگی و خوردگی احتمالی دارند. این خاصیت ورق گالوانیزه باعث می شود تا از آن در مناطقی که رطوبت بسیار زیادی وجود دارد و حتی احتمال آسیب دیدگی بیشتر است، استفاده شود. برای مثال برای ساختن کابینت های آشپزخانه، کانال های خنک کننده و کانال های تهویه هوا از ورق گالوانیزه استفاده می شود. به طور کلی باید بدانید که موارد مصرف ورق گالوانیزه در صنعت به شدت گسترده است از لوازم خانگی تا صنعت برق، خودرو سازی و ساختمان سازی و … از این ورق استفاده می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی دیگر کاربردهای محصولات فولادی اعم از ورق گالوانیزه بپردازیم.

  • برای ساخت مخازن تانکر ها و دیگر مخازن متحرک و یا ساکن از ورق گالوانیزه استفاده می شود.
  • برای ساخت تابلوهای صنعتی و یا برق شهری از این نوع ورق استفاده می شود.
  • در ساخت انواع پروفیل محصولات فولادی گالوانیزه و لوله از این نوع ورق استفاده می شود.
  • در ساخت انواع تجهیزات آشپزخانه مانند کابینت، یخچال، ماشین لباسشویی و … از ورق گالوانیزه استفاده می شود.
  • در تجهیزاتی برای ساخت گاردریل استفاده های شایانی از ورق گالوانیزه می شود.

 

 مزایای ورق گالوانیزه چیست؟

در صنایع مختلف به خصوص در صنعت ساخت و ساز مزایای بسیار زیادی دارد. در واقع عمر طولانی و دوام بسیار خوب آن ها باعث شده است تا استفاده های شایانی از این نوع ورق بشود. اگر در محیط هایی که میزان خوردگی و آسیب دیدگی ورق ها بیشتر است، از ورق گالوانیزه استفاده می شود. عمر این محصولات فولادی ۲۷ سال خواهد بود. نکته قابل توجه این است که استفاده از ورق گالوانیزه هزینه کمتری هم دارد و بر روی مذاب و فولاد به خوبی به یکدیگر می چسبند. با توجه به توضیحاتی که به شما داده ایم بهترین روش برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی های احتمالی، روش گالوانیزاسیون است. هزینه و بازرسی این ورق ها نیاز به تجهیزات خاصی ندارد و حتی با چشم هم قابل بررسی است در نتیجه برای آزمایش و تست کیفیت آنها نیاز به صرف هزینه های زیادی نیست. به طور کلی از اصلی ترین ویژگی های ورق گالوانیزه می توان به سختی بسیار زیاد و فرآیند ساده تمیز کاری ورق اشاره کرد. شما می توانید بهترین محصولات فولادی را مطابق با کار خود انتخاب کنید.

       

 

منظور از کوتینگ در ورق گالوانیزه چیست؟ 

اگر کسب و کار شما هم مرتبط با استفاده از ورق گالوانیزه باشد، حتما شما هم نام کوتینگ و یا درصد کوتینگ را شنیده اید. کوتینگ مرتبط با قطر لایه روی بر سطح فلزات است. در واقع باید بدانید که هر چه میزان کوتینگ در ورق گالوانیزه بیشتر باشد نشان می‌دهد که لایه روی (ZN) کار شده بر روی آن هم بیشتر است. ورق های گالوانیزه بسیار زیاد و متعددی در بازار وجود دارند که هر کدام از این ورق‌ها به واسطه یک کارخانه خاصی تولید شدند و در نتیجه قطعا این ورق ها کوتینگ مختلفی هم دارند. برای مثال کوتینگ ورق های گالوانیزه به واسطه تولید شرکت‌های ژاپنی و هندی ایجاد شده اند از عدد ۱۷۰ بیشتر است. این در حالی است که ورق های تولید شده در کشور چین دارای عدد کوتینگ ۱۰۰ تا ۱۲۵ است. در واقع با توجه به این عددها می‌توان کوتینگ ورق های گالوانیزه تولید شده در شرکت را متوجه شد.

 

اطلاعاتی در مورد محصولات فولادی اعم از ورق گالوانیزه

 چگونگی تولید ورق گالوانیزه

ورقهای فولادی هرکدام به روشهای مختلفی گالوانیزه می شوند. هر کدام از این ورق ها به نوعی انجام می شوند که ویژگی های مختلفی در آنها بوجود می آید. در نتیجه کاربرد این ورق ها هم متفاوت می شود. در ادامه این مقاله سعی داریم به چهار روش متفاوت برای تولید ورق های گالوانیزه و یا فرایند گالوانیزاسیون بپردازیم.

  • روش الکتروگالوانیزه

روش الکترو گالوانیزه از جریان های الکتریکی و محلول الکترولیتی سولفات روی استفاده می شود. ورق هایی که با این شیوه تولید می‌شوند ضخامت کمتری نسبت به دیگر ورق های گالوانیزه دارند در نتیجه در صنعت های حساس تری و مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال در صنعت خودروسازی از ورق های الکترو گالوانیزه استفاده می شود زیرا این ها قابلیت رنگ آمیزی هم دارند.

  • روش گالوانیزه گرم و یا حرارتی

به روش گالوانیزه گرم و یا حرارتی، گالوانیزاسیون کلاسیک هم گفته می شود. نحوه انجام این کار هم به این صورت است که ورق های فولادی را در یک استخر پر از روی غوطه ور می کنند. با این کار روی کاملاً بر روی ورق ها آغشته می شود. نحوه چسبیدن روی هم بر روی ورق ها همراه با اکسیژن و با سختی است در واقع می توانیم ببینیم که پیوندی متالورژیکی بین روی و ورق فولادی اتفاق می‌افتد. این روش نسبت به دیگر روش ها دارای مزیت های بسیار زیادی است که یکی از آنها مقرون به صرفه بودن این  شیوه است. همانطور که توضیح داده ایم از تکنیک غوطه وری برای گالوانیزاسیون این ورق ها استفاده می شود. در نتیجه هر محصول فولادی که دارای هر شکلی باشد، می توان با این روش گالوانیزاسیون کرد. از دیگر مزیت های به روش حرارتی این است که تمامی قسمت های ورق فولادی به طور کامل با روی پوشیده می‌شود و به این صورت است که آن کیفیت بسیار خوب و مطلوب به ورق فولادی می دهد.

  • روش پیش گالوانیزاسیون 

این روش با روش گالوانیزه گرم شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند. تفاوت هایی هم در بین آنها وجود دارد که در روش پیش گالوانیزه ابتدا باید با یک مایع کاملاً تمیز شود و سپس آن ورق را برای گالوانیزاسیون در استخر از روی غوطه و ر می کنند. نکته قابل توجه این است که یکدستی و یکپارچگی ورق های پیش گالوانیزه نسبت به ورق هایی که به روش گالوانیزه گرم تولید شده‌اند بسیار بیشتر است.

  • روشگالوانیلینگ

روش گالوالینینگ یک روش کاملاً زمان‌بر و حساس برای محصولات فولادی به حساب می آید. ورق های فولادی با روش گالوانیزاسیون گرم و گداختگی تولید خواهند شد. شیوه انجام این عملیات هم به این صورت است که ابتدا ورق مورد نظر با روکشی از جنس روی پوشش داده می‌شود و سپس در عملیات گرم وگداخته قرار می گیرند. محصولاتی که به این شیوه تولید می شوند یک ورق آلیاژی از روی و آهن است.

 

 

معایب ورق گالوانیزه

انجام فرایند جوشکاری بر روی ورق های گالوانیزه نسبت به ورق های فولادی دیگر بسیار سخت تر است. زیرا به طور کلی گازها و بخار هایی که در طی انجام فرآیند جوشکاری به وجود می‌آیند کاملاً سمی و خطرناک هستند. اگر عملیات جوشکاری به مدت طولانی انجام شود، قطعاً بیماری های ریوی خطرناک و مسمومیت، سرگیجه، سردرد، تهوع شدید و … برای افراد به وجود می آید. بهترین کار این است که حتما در هنگام جوشکاری از روشهای امنیتی یعنی ماسک و تمامی تمهیدات ایمنی توسط افراد توجه شود. در واقع استفاده و توجه به نکات ایمنی در هنگام استفاده از ورق های گالوانیزه اهمیت بسیار زیادی دارد. همه ما می دانیم که هر محصولی علاوه بر مزایایی که دارد دارای یکسری معایبی هم است که البته مزایای ورق گالوانیزه نسبت به معایب آن بسیار بیشتر است. به همین علت توصیه می شود که در صنایع مختلف حتماً از ورق گالوانیزه استفاده شود اما در هنگام استفاده رعایت نکات ایمنی هم فراموش نشود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامع تری در مورد ورق گالوانیزه به دست آورید.

بررسی قیمت ورق گالوانیزه

بسیاری از افراد می خواهند بدانند که قیمت ورق گالوانیزه به چه صورتی است؟ در واقع باید بدانید که ورق گالوانیزه جزء آن دسته از محصولات فولادی است که قیمت آن ارتباط مستقیمی با نوسان دلار و ارز و … دارد. در نتیجه اگر کسب و کار شما هم به شیوه ای است که با ورق های گالوانیزه سر و کار دارید، برای خرید ورق گالوانیزه باید به صورت روزانه در سایت‌های معتبر و مختلف قیمت ورق گالوانیزه را مورد بررسی قرار دهید. همانطور که می‌دانید این روزها قیمت دلار کاملاً نوسان دارد. در نتیجه قیمت ورق گالوانیزه ممکن است به حالت لحظه ای دچار نوسان شود. این مورد هم دارای راه‌حل‌های مختص به خودش است. بهتر است شما حتماً از سایت های معتبر و کاملاً با سابقه فروش بالا خرید خود را انجام دهید و پس از مدتی نزد آنها شناخته شوید و در این حالت می توانید از تخفیفات خوبی بهره مند شوید. شما برای خرید محصولات فولادی یک شرکت معتبر و حرفه‌ای را انتخاب کنید زیرا کیفیت کارها بیش از هر چیزی در کسب و کار شما اهمیت دارد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد مقایسه ورق گالوانیزه با دیگر ورق های فولادی بدست آورید.

 

ارزیابی ورق گالوانیزه با ورق های دیگر

به طور کلی باید بدانید که ورق های فولادی دارای انواع مختلفی هستند که ورق گالوانیزه یکی از انواع این ورق‌های فولادی است. به طور کلی هر کدام از این  ورق ها دارای کاربرد متفاوتی هستند در ادامه این مقاله سعی داریم به ارزیابی و مقایسه محصولات فولادی مانند ورق گالوانیزه با دیگر ورق های فولادی بپردازیم. اولین تفاوتی که می‌توانیم در مورد ورق گالوانیزه و دیگر ورق ها اشاره کنیم مربوط به ثانویه بودن ورق گالوانیزه است. این موضوع وجه تمایز بین ورق گالوانیزه و دیگر ورق های نورد گرم و سرد است. البته باید بدانید که دیگر ورق ها مانند ورق هایی که به روش نورد گرم و سرد به وجود می‌آیند محصولات اولیه هستند. همانطور که پیش تر هم توضیح داده‌ایم، گالوانیزه به علت مقاومت خوبی که در برابر خوردگی و اکسید شدن دارد باعث شده است تا در بسیاری از صنایع مختلف کاربرد داشته باشد. ورق گالوانیزه بیشتر در مناطقی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دارای رطوبت بالایی هستند. از دیگر ویژگی هایی که می توان در مورد ورق گالوانیزه به آن اشاره کرد این است که ضخامت آن ها معمولاً بین ۱۶ تا ۱۸ میلیمتر است اما ورق های دیگری مانند ورق روغنی دارای ضخامت حدود ۵ تا ۳ میلیمتر هستند. ورق گالوانیزه دارای طول ۲ تا ۶ متر است که با دیگر ورق ها متفاوت است. حتی وزن آنها هم نسبت به ورق های دیگر بیشتر است و در نتیجه احتمال سنگین تر بودن آنها وجود دارد. توجه داشته باشید که ورق گالوانیزه دارای وزن ۸ تا ۳۰ کیلوگرم گرم است.

 

سخن پایانی

ورق گالوانیزه از جمله مهم ترین ورق ها در صنایع مختلف به حساب می آید. فرایند گالوانیزاسیون باعث شده است تا یکی از بزرگترین دغدغه های صنعت فولاد که مقاومت در برابر خوردگی است، برطرف شود. در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات جامع و کاملی در مورد فرآیند گالوانیزاسیون و ورق گالوانیزه به شما بدهیم. این روزها استفاده از ورق گالوانیزه در صنایع مختلفی کاربرد دارد که بسیاری از مشکلات را برطرف کرده است.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوب و مفیدی در مورد ورق گالوانیزه و محصولات فولادی به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *