دسترسی سریع

آشنایی با نبشی و ناودانی

همه چیز در مورد نبشی و ناودانی

از دیگر محصولات پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز می توان به نبشی و ناودانی اشاره کرد. البته باید بدانید که این دو محصول از لحاظ کاربرد و شکل ظاهری تفاوت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. توجه داشته باشید که نبشی های فولادی به هر دو روش نورد گرم و نور به سر تولید می‌شوند. در ادامه این مقاله سعی داریم به بررسی این تفاوت ها درمورد این دو محصول بپردازیم.

خرید نبشی و ناودانی

پروفیل نبشی

پروفیل نبشی از دو ضلع کاملاً عمود بر هم به وجود آمده است که در صنایع و سازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به حالت مرکب و حتی منفرد در پروژه‌های ساخت و ساز کاربرد دارد. در واقع می‌توانیم بگوییم که یکی از مهم ترین سازه های فولادی این نوع پروفیل L شکل است.

 بررسی نامگذاری نبشی

توجه داشته باشید که هر محصول دو بال دارد و از لحاظ شکل ظاهری هم این محصولات به دو دسته بال مساوی و بال نامساوی تقسیم بندی می شوند. مشخصه هایی مانند طول و ضخامت بال ها برای نامگذاری آنها مورد نیاز است.  این محصول با حرف L تعیین می شود و اگر دارای بال مساوی باشد پس از حرف L، اندازه بال درج می‌شود و اگر بال ها نامساوی باشند پس از حرف L، ضرب ها قرار می گیرد.

 

   اطلاعاتی در مورد انواع مختلف نبشی

به طور کلی باید بدانید که دو نوع نبشی در بازار وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به نبشی فابریک و نبشی پرسی اشاره کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد این دو نبشی به شما بدهیم.

1) نبشی فابریک

این نبشی از آغاز فرایند تولید به حالت نبشی از خط خود تولید خارج می شود.

2) نبشی پرسی

نبشی پرسی هم محصولی است که از یک فرقه ورق فولادی که که درست از قسمت وسط خم شده است تولید می شود. اگر بخواهیم در مورد تفاوت اصلی این دو محصول ثابت کنیم باید به نحوه تولید آنها اشاره کرد.

 

  کاربردهای اصلی نبشی

همان طور که در قسمت بالاتر هم برای شما توضیح داده ایم، این محصول بیشتر در قسمتهای مختلف صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. البته باید بدانید که در صنایع مختلفی هم کاربرد دارد.

اتصال ستون ها و صفحات در فوندانسیون

ساخت ستون

ساخت خرپا

برای اتصال نبشی جان

ساخت سقف کرمیت

اتصال تیرآهن ها به بیم های باربر

اتصال پل به ستون ها

استفاده در سازه های فولادی از دیگر کاربردهای بسیار مهم و ارزشمند نبشی است. نکته قابل توجه این است که در نبشی های فولادی مقاومت خمشی همان مقاومت اولیه است اما در مقاومت های پیچشی به این حالت محاسبه نمی شود. جالب است بدانید که رفتار یک نبشی را نمی توان به طور کامل پیش بینی کرد و بر همین اساس آگاهی از قدرت آنها بسیار سخت است.

بررسی نبشی و نادانی

 نبشی گالوانیزه چیست؟

پست محصولی که پوششی از روی عنصر روی داشته باشد، گالوانیزه معروف است. در صنعت فولادی معمولاً برخی از محصولات دچار زنگ زدگی می شوند و برای جلوگیری از این موضوع آنها را گالوانیزه می‌کنند. باید بدانید که در نبشی هم از همین قاعده استفاده می شود. معمولاً در مناطقی که احتمال خوردگی و زنگ زدگی فلزات بسیار زیاد است از این محصول استفاده می شود.

 

ناودانی چیست؟

پروفیل هایی که به حالت U شکل در صنعت کاربرد دارند معروف به ناودانی هستند. در واقع یکی از مقاطع فولادی ناودانی است که در دست پروفیل های باز قرار می گیرد. از اجزای این پروفیل می‌توان به یک سطح افقی و دو سطح عمودی اشاره کرد. سطح افقی، جان و سطح عمودی هم نام دارد. در ادامه این مقاله سعی داریم به اطلاعات جامع و کاملی در مورد نادانی و کاربرد آن در صنایع به شما بدهیم.

توجه داشته باشید که جنس های متفاوتی برای ناودانی وجود دارد که در دسته بندی آنها حائز اهمیت است که از مهمترین آنها می‌توان به گالوانیزه استنلس استیل و آلومینیوم اشاره کرد. کاملا مشخص است که قیمت ناودانی بر اساس جنس تولید شده آنها در بازار متفاوت خواهد بود. در این بین ناودانی آلومینیومی وزن سبک تر و همچنین شکل پذیری بسیار بالاتری دارد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا تاریخچه ای از ناودانی به شما بدهیم.

 

بررسی تاریخچه ناودانی

تقریباً از اوایل قرن بیستم استفاده از ناودانی شروع شد که در زمان جنگ جهانی دوم هم این محصول به عنوان یکی از مقاطع فولادی بسیار با ارزش و مهم در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار گرفت. از زمان جنگ جهانی سوم هم کارخانه های تولید کننده فولادی افزایش پیدا کرد. این موضوع هم باعث شد تا تولید فولاد و ناودانی هم بیشتر شود. زمانی که سازه های فلزی در ساختمان رشد بسیار خوبی پیدا کردند، تقاضا هم برای محصولات فولادی افزایش پیدا کرد و همین امر باعث شد تا تولیدکنندگان به تولید بسیاری از مقاطع فولادی به خصوص ناودانی بپردازند.

 

شناخت انواع ناودانی

به طور کلی باید بدانید که ناودانی ها از نظر فرآیند تولید و شکل ظاهری به سه دسته مختلف تقسیم بندی می‌شوند. در ادامه این مقاله سعی داریم نادانی ها را بر اساس فرآیند تولید آن ها دسته بندی کنیم.

دسته بندی ناودانی ها بر اساس فرایند تولید آنها

  • ناودانی نورد شده

در این حالت ناودانی به حالتی تولید می‌شود که شمش خام باید حرارت ببیند و با گذر از غلتک هایی که همان نورد هستند، تولید خواهند شد.  توجه داشته باشید که سایز نورد ها هم کاملاً حائز اهمیت است و آن ها بر همان اساس از خط تولید بیرون می آیند که در این حالت به آنها ناودانی فابریک گفته می شود.

  • ناودانی پرسی

همانطور که از نام این محصول مشخص است، این نوع ناودانی از پرس کردن ورق هایی که ۶ متر طول دارند، تولید می شود. اندازه های این نادانی هم کاملاً بسته به نیاز مشتری دارد و می‌تواند به سفارش های مختلف ثبت شود. ورقی که در ناودانی پرسی مورد استفاده قرار می گیرد در کاربرد آنها در صنایع مختلف تاثیرگذارند. از ناودانی پرسی برای ساخت لبه هایی که نیاز به صاف بودن دارند در صنعت ساخت و ساز استفاده می‌شود.

 

 بررسی انواع ناودانی به لحاظ شکل ظاهری

 

  • ناودانی ساده

در صنایع ساختمانی و صنعتی از ناودانی ساده استفاده می‌شود که در اندازه‌های ۸۱۶ متغیر هستند. ارتفاع این نوع ناودانی ها هم از ۳۰ تا ۴۰۰ میلی متر است و البته مواردی مانند ارتفاع و ابعاد این نوع ناودانی ها کاملا بستگی به نیاز مشتری دارد.

  • ناودانی مشبک

ناودانی مشبک از ورق گالوانیزه تولید می شود. بر روی سطح ورقی ناودانی هم سوراخ هایی به وجود می‌آید که با استفاده از این سوراخ ها می توان برای مواردی مانند بستن پیچ و مهره ها از آنها استفاده کرد. در ساخت قفسه‌های فلزی از نادانی مشبک استفاده می شود.

  • ناودانی سبک

زمانی که وزن ناودانی از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر باشد، به آن ناودانی سبک گفته می‌شود.

  • ناودانی سنگین

ناودانی سنگین از لحاظ مواردی مانند ابعاد و وزن و اندازه است در جدول اشتا کاملاً برابری می‌کند. بر اساس اندازه های ثبت شده در جدول محاسباتی در برخی از کارخانه های اروپایی و داخلی کشور تولید می شود.  به طور کلی باید بدانید که تفاوت های بسیار زیادی در قیمت ابعاد و وزن و الگوی اشتال دو ناودانی سبک و سنگین وجود دارد. برای آگاهی از قیمت ناودانی سبک و سنگین باید معیارهایی مانند وزن و سایز و موارد دیگر را مورد بررسی قرار داد. ویژگی های اصلی ناودانی فضای بسیار کمی را اشغال می کند در برابر تنش‌های فولادی مقاومت بسیار خوبی نشان می دهند در مدت زمان طولانی بسیار کارآمد هستند وزن اسکلت فلزی آنها بسیار کم است   در برابر ضربه هم مقاومت بسیار خوبی نشان می دهند با سرعت بسیار بالایی در ساختمان ها نصب می شود

 

 کاربردهای ناودانی

ناودانی در صنعت های مختلفی مانند صنایع ساخت و ساز و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی می توان کاربرد اصلی ناودانی ها را در صنایع مختلفی دانست که به منظور پایه و قاب استفاده می‌شود. صنایع بسیار پرکاربرد ناودانی می توان به صنعت سازه های فولادی مانند پل های فولادی اشاره کرد. در ادامه این مقاله به بررسی کاربردهای مختلف به ناودانی می‌پردازیم.

  • ساخت نمای ساختمان بناهای معماری
  • ساخت تشکیلات دریایی
  • ساخت خرها
  • ساخت ماشین آلات
  • استفاده از ناودانی به عنوان ستون و یا تیر

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کرده ایم اطلاعات جامع و کاملی در مورد معرفی ناودانی و نبشی به شما بدهیم. همانطور که دراین مقاله برای شما توضیح داده ایم این نوع محصولات به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که هر کدام کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف دارند.  برای خرید ناودانی و نبشی حتماً باید از سایت های معتبر اقدام نمایید. تیم پشتیبانی مجموعه کاوه زیر شما را در خرید این نوع محصولات راهنمایی خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت مجموعه کاوه استیل شوید و با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات خوب و مفیدی در مورد ناودانی و نبشی به دست آورده باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *