دسترسی سریع

ویژگی های نبشی کشی ساختمان

نحوه اجرای نبشی کشی ساختمان

از مهمترین مسائل در صنعت ساختمان سازی می توان به ایمنی آن اشاره کرد. زلزله یا طوفان های شدید و هر نوع بلایای طبیعی دیگری از عوامل تخریب کننده ساختمان ها به حساب می آید، در نتیجه در صنعت ساختمان‌سازی باید تمامی ایمنی های لازمه رعایت شود تا ساختمان ها در برابر چنین تهدیداتی مقاوم سازی شوند. همانطور که می‌دانید در هر نوع بنایی دیوار ها جزء آسیب‌پذیرترین اجزا هستند. در نتیجه مقاوم سازی دیوارها در یک یک ساختمان حرف اول را میزند. ما می خواهیم بدانیم که با چه روش هایی می توان اقدام به مقاوم سازی آنها کرد؟ از جمله روش های مقاوم سازی دیوارها می‌توان به نبشی کشی اشاره کرد. این روش یکی از مراحل بسیار مهم و ضروری در ساختمان سازی است. در ادامه با کاوه استیل همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد مقاوم سازی سازه ها و نبشی کشی به شما بدهیم.

نبشی کشی چه کاربردی در سازه ها دارد؟

همه چیز در مورد شاسی کشی

شاسی کشی هم یکی دیگر از موفق ترین عملیات ها برای سلامت و ایمنی سازه ها است. این مرحله هم امروزه به عنوان فرآیند مهم و ضروری در ساخت انواع سازه ها به حساب می آید. اجرای اصولی و استاندارد در این روش حائز اهمیت است تا ساختمان ها مقاومت بسیار خوبی در برابر تخریب و فرسودگی داشته باشند. حتی در نمای ساختمان هم از شاسی کشی استفاده می شود تا یک حالت زیرسازی داشته باشد. این عملیات باعث می‌شود تا رطوبت به داخل ساختمان جذب نشود.

جالب است بدانید که حتی در کیفیت و ظاهر نمای ساختمان هم شاسی کشی نقش مهمی دارد. از پروفیل های متعددی مانند قوطی، ناودانی و کلاف برای شاسی کشی استفاده می شود. اما در این بین باید بدانید که نبشی مهمترین مقاطع برای اجرای فرآیند شاسی کشی است. زمانی که فرآیند شاسی کشی با نبشی انجام شود به آن نبشی کشی گفته می شود. نکته قابل توجه این است که نیروهای خارجی که به دیوارها و ساختمان وارد می‌شوند از طریق پروفایل نقشی به زمین انتقال پیدا می کند. این موضوع باعث می‌شود تا مقاومت و پایداری بسیار بالایی به دیوارهای سازه ها ایجاد شود. در این مقاله از کاوه استیل می خواهیم در مورد نحوه اجرای مقررات و ضوابط اجرا و اینگونه فرآیندها بپردازیم.

رعایت استانداردها

نبشی کشی در ساختمان سازی دیوارهای یک سازه حتماً باید به حالت اصولی و کاملا استاندارد با اسکلت اصلی ساختمان درگیر باشند. زیرا در غیر اینصورت در صورت وجود بلایای طبیعی مانند زلزله به راحتی فرو می ریزند و خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری به بار می آید. اگر زلزله کرمانشاه در سال ۱۳۹۶ را به یاد داشته باشید در اثر عدم ایجاد درگیری مناسب بین اسکلت های ساختمان و دیوارها، خسارات شدیدی ایجاد شد. به طور کلی باید بدانید که نبشی کشی ساختمان هم به نوعی شاسی کشی به حساب می آید. زیرا مقطع نبشی در آن استفاده می‌شود. پروفیل نبشی به دو حالت شش متری و دوازده متری در بازار وجود دارد. قیمت نبشی هم به عوامل مختلفی مانند سایز، برند کارخانه، تولیدی و کیفیت نبشی و … بستگی دارد. قطعا استفاده از این نوع پروفیل در سازه‌های ساختمانی باعث می‌شود تا ساختمان در برابر تنش‌های خارجی وارده محافظت شود.

امروزه اجرای نبشی کشی در تمامی سازه ها ضروری و الزامی است. وظیفه توجه به این موضوع بر عهده مهندس ناظر است. در صورتی که مهندس ناظر بر طبق نقشه های ساختمانی توجهی به این موضوع نداشته باشد، اگر بر اثر هر نوع بلایای طبیعی مانند زلزله دیوار ها ریزش پیدا کنند و خساراتی به بار بیاید، مهندس ناظر یکی از مقصران شناخته خواهد شد. توجه داشته باشید که در دیوارهای آجری و سفالی هم استفاده از نبشی بسیار اهمیت دارد، زیرا امکان ریزش در آنها بیشتر است.

درون برخی از ستون ها که پلیت در آنها قرار داده نشده هم استفاده از نبشی کشی برای اتصال به ستون ها بسیار اهمیت دارد. جالب است بدانید که در ساختمان هایی که اسکلت فلزی دارند هم می توان از نقشه کشی استفاده کرد.  البته باید بدانید در صورتی که دیوارها جنس پنل داشته باشند، نیازی به استفاده از نقشه کشی در آن ها نیست، زیرا در این صورت ایمنی دیوارها به واسطه میلگردهای موجود در آن ها حفظ می شود.

همان طور که در قسمت بالاتر هم برای شما توضیح داده ایم، نبشی کشی نقش بسیار مهمی در مراحل اجرای نما هم دارد. معمولا ساختمان‌هایی که نمای آنها پستی بلندی های زیادی دارد از شاسی کشی فولادی برای زیرسازی آنها استفاده می شود.  در ادامه این مقاله با کاوه استیل همراه باشید تا به بررسی جزئیات نبشی کشی ساختمان بپردازیم.

 

 جزئیات نبشی کشی ساختمان

  • نقشه های دقیق نقش بسیار مهمی در جزئیات نبشی کشی دیوار های داخلی خارجی و نمای ساختمان دارند. در واقع این نقشه ها تعیین کننده این جزئیات هستند. در ادامه به بررسی نکات مهم در این نقشه ها می پردازیم.
  • برای اتصال بهتر و دقیق تر در نقشه کشی افقی با میلگرد نمره ۱۴ و حتی بیشتر در فاصله های یک تا یک و نیم متری به سقف اتصال داده می شود.
  • دیوارهایی که ارتفاع بیشتر از ۳ و نیم متر دارند باید از نبشی کشی افقی استفاده کرد.
  • اگر طول دیوار بیشتر از ۶ متر باشد و طول آن هم از ۴۰ برابر ضخامت دیوار بیشتر باشد، باید از نقشه کشی عمودی استفاده کرد.
  • توجه داشته باشید در صورتی که نبشی کشی قائم بر روی کف باشد، در مرحله اول باید یک عدد پلیت به کف رول بوت کرد.در مرحله بعدی باید نبشی کشی را بر روی آن به واسطه دو عدد نبشی جوش داد اتصال به خوبی شکل بگیرد.
  • نبشی کشی حتما باید به حالت قائم به سازه اتصال پیدا کند و اگر روی تیغه قرار بگیرد، حتما باید لبه پایینی آن را به حالت نبشی دو طرفه به تیر جوش داد.
  • مقاطعی که در این فرایند مورد استفاده قرار می گیرند، حتما باید از جنس فولاد زنگ نزن باشند.

 

 بررسی تفاوت نبشی کشی و وال پست

وال پست نگهدارنده دیوار است. وال پست یک عضو غیر سازه ای به حساب می آید. این جزء وظیفه اتصال قالب‌های سازه ای و غیر سازه ای و تیغه ها را به اسکلت ساختمان دارد. وظیفه دیگر آن مهار دیوار در برابر بارهای جانبی ناشی از وزن خود است. در میان قاب ها دیوارهای وجود دارند که به واسطه اتصال و یا عدم اتصال آنها به سازه ها به دو دسته اعم از از میان قاب سازه ای و غیرسازه‌ای تقسیم بندی می شوند.

تیغه ها هم همان دیوار هایی هستند که اجرای آنها خارج از قاب های سازه ای است. به طور کلی وال پست را می توان نوعی کلاه با طول های کاملا مشخص شده در نظر گرفت که باعث درگیری مناسب دیوار با اسکلت سازه می شوند. وال پست با پروفیل هایی مانند ناودانی، قوطی، مصالح فولادی و نبشی قابل انجام است. توجه داشته باشید که زمانی که اجرای وال پست به واسطه پروفیل نبشی انجام می گیرد، به آن نبشی کشی گفته می شود.

از مهمترین و اصولی ترین و شایع ترین روش ها برای اجرای وال پست در پروژه های ساختمانی، می توان به نبشی کشی اشاره کرد. پروفیل نبشی به دو حالت افقی و عمودی در داخل دیوارها قرار می گیرند و اتصال آنها به واسطه ستون و دیوار، سقف و کف است. در ساختمان های فلزی نبشی قائم از روی تیر طبقه پایین به پایین تیر طبقه بالا و به واسطه جوش اتصال پیدا می کند. توجه داشته باشید که نبشی افقی هم در اسکلت دیوار کاربرد دارد و فشارهایی که به دیوار وارد می‌شود را به زمین منتقل می کند.  در ادامه با کاوه استیل همراه باشید تا اطلاعات بیشتری بدست آورید.

 

نبشی ساختمان چیست؟

 

بررسی آموزش چگونگی نبشی کشی ساختمان

همانطور که در قسمت بالاتر برای شما توضیح داده ایم، بر اساس مقررات ملی ساختمان، آن دسته از دیوارهایی که ارتفاع و یا طول زیادی دارند حتماً باید به شیوه هایی کنترل شوند که در هنگام بلایای طبیعی و یا ضربات به واسطه وزن خود تخریب نشوند. بر همین اساس اجرای نبشی کشی برای دیوارهای خارجی و پیرامونی کاملا اجباری است. این در حالی است که برای دیوارهای داخلی اجرای فرآیند نبشی کشی به طول و ارتفاع تیغه ها بستگی دارد. به طور کلی جزئیات اجرایی نبشی کشی برای بخش‌های مختلف پروژه به واسطه گروه مشاوره پروژه طراحی می گردد. در ادامه به بررسی نحوه نبشی کشی دیوارهای ساختمان می پردازیم.

آشنایی با نحوه نبشی کشی دیوارهای ساختمان

این عملیات در ساختمان هایی که دارای دیوارهای خارجی آجری هستند به دو صورت انجام می گیرد. در اولین روش قبل از انجام بتن ریزی در ستون ها پلیت هایی تعیین می شوند. از این پلیت ها برای جوش دادن نبشی کمک گرفته می شود. روش دیگر هم با استفاده از تفنگ های میخکوب و یا تسمه انجام می گیرد. در واقع آنها نبشی را به ستون ها متصل کند. زمانی که نبشی به ستون های اتصال  آنها را باید به شکلی قرار داد تا مقطع دیوار داخلی نبشی قرار بگیرد، پس از نهایی شدن این مرحله هم نوبت به اتصال میلگردهای عرضی به میلگردهای طولی می رسد. آنها به یکدیگر جوش می دهند و در آخر میلگردهای طولی را به نبشی ها جوش می دهند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *